Asztali számítógép webáruház akció - Keresőmarketing

Mire figyeljünk új asztali számítógép vásárlásakor? A HardverGalaxis.hu web shop tanácsai:

 asztali számítógép webáruház akció a hardwergalaxis.hu oldalon.

  • Mivel számítógépet az ember nem minden évben vásárol, így igen megfontolandó, hogy milyen számítógépet választunk magunknak. Szerencsére ma már bőséges a kínálat ezért fontos eldönteni elsősorban mire fogjuk használni a gépet. A típus kiválasztásánál elengedhetetlen, hogy milyen célra szánjuk a gépünket? Pld. legyen-e hordozható, illetve milyen feladatok ellátására fogjuk használni?!
  • Értelemszerűen, ha csak alap dolgokra szánjuk gépünket, gondolok itt levelezés, internet használat, közösségi média, egy-két dokumentum megírása, tárolása, akkor elegendő az alaptudású gépek közöl választanunk.
  • Ha viszont munkára használjuk, akkor fontos, hogy üzembiztos legyen, hosszú üzemidővel, kellően bőséges energiatartalékokkal, memóriával rendelkezzen, valamint nagy háttértárolóval és legyen bővíthető, csendes működésű, jól szervízelhető, nagy tápegység jellemezze, hisz itt elég sok perifériát kapcsolunk hozzá, tudjunk vele archiválni (dvd-cd író).
  • Ha szeretnénk, hogy számítógépünk egyben multimédiás központ legyen, akkor már több mindenre kell odafigyelnünk, az eddig felsoroltakon kívül kell, hogy rendelkezzen jó minőségű és gyors videokártyával, hangkártyával, hiszen ez lesz az alapja a zenehallgatásunknak, filmnézésünknek. Itt is nagyon fontos, hogy kellően sok memóriával rendelkezzünk, valamint gyors háttértárolóval (lehetőleg ssd meghajtó). Valamint magasabb órajelű processzor dohogjon a gép belsejében.
  • Következő lépcsőben már az ún kreatív felhasználók, akiknek hivatásuk, vagy hobbijuk igényei következnének. Ők azok, akik a számítógépükön kiadványszerkesztéssel, képszerkesztéssel, zeneszerkesztéssel, videó dekódolással, vágással foglalkoznak, viszonylag nagy energiákat felemésztő programokat futtatnak, olykor több monitoron is. Ebben az esetben az eddigi memóriákból még több kell, még nagyobb órajelű processzor, gyorsabb merevlemez, nagy tápegység, komoly videókártya sok memóriával.
  • És végül , de nem utolsósorban ejtsünk szót a videójátékosokról. Itt szoktuk mondani, hogy szinte ide semmi sem elég, kijön egy új játék, egy új directx verzió és már lehet is bővíteni a gépet, ha nem szeretnénk lemondani kedvenc játékunkról, nem szeretnénk lemaradni a legújabb verziókról. Elsősorban a tápegység, a memória, a processzor és a legfontosabb grafikus kártya a gyenge pont.

 

asztali számítógép webáruház akció budapest

 

Asztali számítógép webáruház akció a hardver galaxisnál

Következő dilemmánk lehet: helyhez kötött vagy hordozható számítógépet válasszunk?

  • Ha fontos, hogy számítógépünk mobil legyen, kevés helyet foglaljon el, akkor válasszunk notebookot!
  • Ha viszont azt tartjuk szem előtt, hogy kellően nagy teljesítményt szeretnénk, illetve munkára , multimédiára szánjuk, vagy játékra , akkor mi mindenképp az asztali számítógépre rakjuk a voksunkat.
  • Miért is? Nagyobb üzemidőt érhetünk el károsodás nélkül, nem melegszik (annyira),egyszerűbben javítható, bővíthető, nem kell foglalkoznunk akkutöltéssel.
  • A notebook előnyei: hordozható, szinte bárhol tudunk vele dolgozni, bankolni, levelezni, stb. Kellően fejlettek ma már, méreteik egyre kisebbek, vannak olyan sorozatok, amik akár az asztali gépekkel is felveszik a versenyt! Hátrányok: korlátozott lehetőségek, képernyő méret, sűrű akku csere.

 

A fenti cikket az online marketing 101 keresőmarketing ügynökség hozta létre.

Autóalkatrész Webáruház partner:

autóalkatrész webáruház