Javításra szorul most az autó? Olvassa el ezt a tanácsot.

Javításra szorul most az autó? Olvassa el ezt a tanácsot.

Az automatikus javítás egyáltalán nem szórakoztató. Láthatja azonban a fényt, ha tudja, mit csinál. Önnek kell egyedül elvégeznie a javításokat? Van-e mód arra, hogy ne érezze magát bankrabláson, amikor szerelőt vesz a munkára. Olvassa tovább, hogy megismerje néhány remek választ.

Ismerkedjen meg autója műszerfalával. A műszerfalon ötféle figyelmeztetést kell megjeleníteni, beleértve a motorellenőrző lámpát, az olajnyomás figyelmeztetését, a generátor figyelmeztetését, a hőmérsékletre vonatkozó figyelmeztetést és a fék figyelmeztetést. Tanuld meg felismerni ezeket a különböző fényeket, hogy könnyedén azonosíthasd, mire van szükséged a figyelmedre.

Tartsa szemmel a radiátor szintjét. Futtassa egy kicsit az autóját, kapcsolja ki a motort, majd nyissa ki a motorháztetőt. Ne nyissa ki a radiátort, ha az autó jár. Mérőpálcával ellenőrizze, hogy mennyi folyadék van a radiátorban, és ne feledje, hogy a hűtőfolyadékot mindig össze kell keverni vízzel, mielőtt a radiátorba öntené.

Mielőtt átadná autóját a boltnak, győződjön meg róla, hogy tisztában van a javítási költségekkel. Ha valami nem világos, kérje a szerelőt vagy a szervizpultot, hogy tisztázza azt az Ön számára, mielőtt bármilyen munkát végezne az autóval. Ne találja később magára a külön díjakat.

Fontos, hogy fenntartsa a fékfolyadék szintjét. A fékfolyadék-rekesz általában a motor közelében van, és rendszeresen ellenőrizni kell. Ellenőrizze, hogy a rekesz kétharmada megtelt-e, és ha szükséges, adjon hozzá még több fékfolyadékot. Szivárgás lehet a rendszerben, ha gyakran több fékfolyadékot kell hozzáadnia.

Ha autójának bármely alkatrészét ki kell cserélni, győződjön meg arról, hogy általános alkatrészek helyett az eredeti (OEM) eredeti alkatrészeket kéri. Az optimális teljesítmény érdekében elengedhetetlen a gyártó által előírt pontos előírások betartása. Bár az általános alkatrészek olcsóbbak, egy kicsit többet költenek az OEM alkatrészekre, ez nagy hatással lesz az autó hosszú élettartamára.

Vásároljon motorolajat eladó és diszkont üzletekben, és tartson két vagy három palackot autója csomagtartójában. Minden alkalommal ellenőrizze az olajat, amikor feltölti a gáztartályát. Ha úgy találja, hogy alacsony az olajszintje, akkor rengeteg pénzt megtakaríthat, ha kéznél van saját olaj, ahelyett, hogy felfújt áron vásárolna egy benzinkútnál.
Ha az autó ajtaja és a kilincs zárai merevek lesznek, kerülje a kulcs kulcsának a zárban való eltörését, ha rendszeresen behatoló olajpermettel kenje meg őket. A permeteződobozhoz kapott műanyag hosszabbító segítségével olajat juttathat a reteszelőszerkezet belsejébe. Ha rosszul helyezte el ezt a hosszabbítót, akkor csak szórja be bőségesen a kulcsát, és fordítsa többször a merev zárba.

Kövesse autója hangolási ütemezését. Minden autó különböző, és ez azt jelenti, hogy mindegyiknek különböző igényei vannak. Az egyiknek az ütemezése nem lesz azonos a másikéval. Nézze meg autójának kézikönyvét a modelljének megfelelő beállítási ütemezésről. Ellenkező esetben a jövőben több problémája lehet.

Ha új gumiabroncsokra van szüksége, ne szerezzen használtakat egy garázsból vagy egy ócskavas udvarról. A használt gumiabroncsok nem jó választás, mivel lehet, hogy vékonyak vagy már foltosak. A vadonatúj gumik drágák, de jó befektetésnek számítanak, és segítenek biztonságban maradni.

Hogyan érzi magát, miután elolvasta ezt a cikket az automatikus javításokról? Képzelje el, hogy elősegíti ezt az új bizalmat, és új ismeretekkel tovább növeli azt. Már nem érezheti elégtelennek, amikor a gépjárműjavítással kapcsolatos döntéseket hoz. Vedd szarvánál fogva a bikát!