Marketing tippek és trükkök a Social Media marketing növelésére

Marketing tippek és trükkök a Social Media marketing növelésére

Ha segítségre van szükséged vállalkozása népszerűsítéséhez, csak győződjön meg róla, hogy a közösségi média marketing eszközeit is beépítheti üzleti tervedbe. Néha ez a friss megközelítés megfiatalíthatja vállalkozását, és segíthet a siker új szintjének elérésében. A közösségi média marketing kihasználása számos előnnyel jár. Olcsó, könnyen használható, és segíthet abban, hogy nagy közönséget érjen el. A következő bekezdések számos olyan alapvetést tárgyalnak, amelyeket tudnia kell, mielőtt elindul erre az útra.

Gondolja meg kétszer is, mielőtt igénybe veszi egy közösségi média promóciós cég szolgáltatásait. Az ilyen jellegű médiavállalatok gyakran átverések, amelyek célja a kezdő marketingvállalkozások átverése. A cégek több ezer hamis Twitter-, Facebook- és YouTube-fiókot használnak, amelyeket proxy-szerverek és automatizált regisztrációk segítségével hoznak létre. Az Ön hirdetése ezután elmarad, mert valódi emberek valószínűleg nem fogják megnézni, és Ön végül elveszíti az összes pénzt, amit a marketingcégnek fizetett.

Tanulja meg kihasználni a YouTube-ot. Ezen az oldalon a vállalkozásával kapcsolatos videókat tehet közzé. Ez lehetővé teszi, hogy nagyobb személyességet teremtsen ügyfeleivel, mivel hallják a hangját és látják az arcát. Ha van Twitter-fiókja, küldhet linkeket az új tartalmaira, növelve ezzel a YouTube-forgalmát.

Ahhoz, hogy közösségi média marketingkampánya sikeresen értékesítse márkáját, adja el magát iparági szaktekintélyként. Ahelyett, hogy a termékeit reklámozná, készítsen magával ragadó tartalmakat, amelyek szórakoztatják, oktatják, sőt inspirálják az embereket. Ha történetesen olyasmit hoz létre, ami a megosztás gombnak köszönhetően csak egy kicsit is vírusként terjed, a cégének neve máris elterjedt.

Soha ne spamelj,en amikor a közösségi médiában posztol. A spam posztolás a leggyorsabb módja annak, hogy elveszítse a követőit, és kárt tegyen Önben és a vállalat hírnevében. A Facebookon, a Twitteren és más közösségi oldalakon megjelenő spam-posztok megnehezítenek minden marketinget. Ha a posztjai csak néhány szóból és egy termékre mutató linkből állnak, akkor spamet posztol. Adjon releváns tartalmat vagy véleményeket a posztolt linkekkel együtt.

Használja a Facebook közvélemény-kutatási funkcióját. Ez az eszköz lehetővé teszi, hogy szavazást hozzon létre annyi különböző válasszal, amennyit csak akar, hogy barátai kitölthessék. Ez remek lehetőség lehet arra, hogy visszajelzést kapjon a termékeidről, és arra ösztönözik a barátai hogy interakcióba lépjenek egymással.

Hozzon létre hasznos tartalmat egy, a termékeihez kapcsolódó valamilyen szakértővel készített interjúval. Tegye közzé az interjút a YouTube-on, és ossza meg a közösségi médiában. Ez az a fajta tartalom, amelyet a követői szívesen megosztanak majd a barátaikkal. Ügyeljen arra, hogy érdekes interjúalanyt válasszon, és tegyen fel releváns kérdéseket.

Ne felejtsen el egy linket elhelyezni a weboldalára vagy blogjára a közösségi hálózati profiljain. Ha valaki egy közösségi hálózaton hall az Ön termékeiről, további információkhoz kell hozzáférnie, és látnia kell, hogy mit használ kirakatként, mielőtt döntene a vásárlás mellett.

Nehéz dolga lesz az SMM világában, ha nem ismeri jól a célközönségét. Ki kell találnia, hogy ki mire használja a közösségi hálózatát, valamint azt is, hogy milyen gyakran használja azt. Ez segít kitalálni, hogy milyen dolgokat szeretnének látni.

A közösségi hálózati marketing viszonylag új keletű. Ki kell próbálnia különböző típusú tartalmak posztolását és az új trendek követését. Tartsa szemmel, hogy mennyire tűnik érdeklődőnek a közönsége, és hagyja abba a nem jól működő technikák alkalmazását. A próbálkozások és hibák folyamatán keresztül sikeres stratégiákat tud majd kialakítani.

A közösségi média marketing nem egy nehéz dolog. Még a közösségi média marketingkampány elindítása után is folytassa az új technikák, trendek és innovációk kutatását. A legjobb módja annak, hogy megtapasztalja ennek a marketingnek a valódi pozitív hatásait, az, ha felhasználja az Önnek adott tanácsokat, és naprakészen tartja a profilját.