A legjobb személyes fejlesztési tippek és tanácsok!

A legjobb személyes fejlesztési tippek és tanácsok!

 

Ha a személyes fejlődésen dolgozik, akkor valószínűleg arra törekszik, hogy boldogabb legyen. Az önismeret és a tudás nagy része a boldoggá válásnak. A másik oldalon, ha teljesnek és sikeresnek érzi magát, magas önbecsülést ér el, és hozzájárul az általános boldogsághoz. Egy nagyszerű módja annak, hogy elkezdjen boldogabbá válni az életében, ha nagyobb célokat és törekvéseket valósít meg, és elkezdheti a személyes fejlődés útját, ha megnéz néhány tippet ebben a cikkben.

A személyes fejlődési célok kitűzése azt jelenti, hogy jobbá teszi magát, nem pedig tökéletessé. Ne feledje, hogy az alkalmi hibák elkerülhetetlenek. Kezelje a hibákat tanulási lehetőségként, és ne féljen tőlük. Koncentráljon arra, hogy a következő cselekedetét hogyan fogja javítani a hibából szerzett tudás, ahelyett, hogy a hiba megismétlése miatt aggódna.

Tesztelje a meggyőződéseit. Nem elég, ha van egy sor hiedelem, amelyek szerint él. Tesztelje őket, kutassa őket, kérdőjelezze meg őket. Keresse a valódi igazságot. Gyakorolja a hiedelmeit azáltal, hogy a mindennapok során megvalósítja őket. A bölcsesség és az igazság a cselekvés és a meggyőződések megélése által érhető el.

Bár lehet, hogy gondoskodnia kell arról, hogy technológiáját naprakészen tartsa - különösen, ha olyan területen dolgozik, ahol mindig naprakésznek kell lennie -, kérjük, ne dobja ki a régi technológiáját. Vigye el egy olyan helyre, ahol megfelelő ártalmatlanítást kínálnak. Nincs szükségünk több káros vegyi anyagszivárgásra a hulladéklerakókban a régi, bomló gépekből. Sokkal jobban fogja érezni magát, ha Ön is kiveszi a részét környezetünk megóvásából.

Tüntesse el a lomot az útból. Ez apró lépésnek tűnhet, de a legtöbb ember úgy találja, hogy a rendetlenség megszüntetése nemcsak helyet szabadít fel más dolgok számára, hanem általános nyugalomérzetet és ritkábban frusztrált érzést is ad. Már az is megnyugvást jelenthet, ha tudjuk, hol vannak a dolgok.

Készítsen egy listát azokról a múltbeli esetekről, amikor sikeresen le tudta győzni a társak nyomását, hogy saját döntéseket hozzon, sikeres eredményekkel. A saját intuíciódba vetett bizalom jobb, bölcsebb és befektetettebb döntéshozóvá tehet. Azt is garantálja, hogy képes lesz elismerést adni magának ott, ahol elismerés jár, növelve ezzel az önértékelése érzését.

Végezzen apró, fokozatos változtatásokat a viselkedésében. A rossz szokásokról való hideg fejjel való leszokás bizonyos esetekben működik, de más helyzetekben a kisebb és fokozatosabb változtatásokkal hatékonyabban érhet el hosszú távú változást. Minden nap egy háztömbnyit gyalogolni jobb, mint egyszer lefutni egy fél kilométert, majd feladni, mert túl nehéz.

Az önsegítő folyamat minden aspektusában rendkívül fontos, hogy ne legyünk túlságosan elkeseredettek magunkkal szemben. A fejlődésedhez vezető út egy maraton, nem pedig egy rövidtávú verseny. Jól teszi, ha időnként emlékezteti magát erre a tényre. Értse meg, hogy lesznek bukkanók az út mentén.

A személyes fejlődés szempontjából az apró dolgok is számítanak. Ha például a ruhatára az elmúlt években mindig ugyanolyan volt, itt az ideje, hogy beszerezzen néhány új, menőbb ruhát. Ez egy új frizurával együtt nagyban javíthatja az önképet, és teljes jellemátalakulást eredményezhet.

A múltbéli kudarcok okainak megtalálása jövőbeli sikerekhez vezet! Bár soha nem akar túl sokáig merengeni a kudarcokon, mégis fel kell fedeznie az okokat, különösen akkor, ha ismétlődnek a hibák. Bármi is az, ami visszatartja Önt, mindaddig így fog tenni, amíg nem ismeri fel és nem orvosolja.

Szánjon időt a napjából azokra a dolgokra, amelyeket valóban szívesen csinál. Legyen szó akár arról, hogy a gyerekekkel játszik, elmegy enni a párjával, tesz egy hosszú, csendes sétát vagy elolvas egy jó könyvet, ha időt szán ezekre a dolgokra, az pozitív változást fog hozni az életszemléletében.

Hiszi vagy sem, a nevetés hozzájárul a személyes fejlődéséhez! Nézzen egy jó vígjátékot a tévében. Ha úgy érzi, hogy van jobb dolga is az idejével, akkor téved. Álljon meg, és üljön le egy órára, és nézzen meg valamit, ami megnevetteti. A nevetés nem csak a léleknek tesz jót. Sokkal könnyebb lesz a kedve, amikor vége a műsornak.

Tanulja meg a megfelelő koncentrációs technikákat, és használja naponta. A koncentráció az önfejlesztés és a személyes fejlődés kulcsa, segít, hogy összhangban maradjon azokkal a dolgokkal az életében, amelyek fontosabbak. A koncentrációval képes magába szívni mindazt, amire napról napra koncentrálnia kellene.

Egy nagyszerű tipp, amely segíthet a személyes fejlődési céljai elérésében, ha elkezd naplót vezetni. A naplók sokat segíthetnek, mert lehetővé teszik, hogy idővel nyomon követhesse a fejlődését. Emellett hivatkozási pontként is szolgálhatnak, ha olyan problémával találkozik, amellyel már korábban is szembesült.

Függetlenül attól, hogy dolgozik vagy iskolába jár, fontos, hogy igyekezzen megőrizni az asszertív személyiségét. Ha nem erős, előfordulhat, hogy átgázolnak önön, ami csökkentheti az önbizalmát, és növelheti a szorongás szintjét, amellyel szembe kell néznie. Legyen erős és magabiztos, hogy csökkentse az aggodalmait.

Amikor a személyes fejlődésről van szó, győződjön meg arról, hogy teljes mértékben betartja a helyi törvényeket az irányító tisztviselők. Ez azért fontos, mert nincs más választása, mint követni ezeket a törvényeket, vagy megfizetni a következményeket. Nem tud időt szentelni az önmagán való munkára, ha háborúban áll a kormánnyal.

A céljai elérése, bármi is legyen az, hatalmas sikerélményt fog okozni, és ez így van rendjén. Az imént átolvasott tippek közül néhányat felhasználhat, hogy segítsenek megtenni az első lépést a boldogság felé. Ha már volt egy olyan vágy, hogy elutazzon valahová egzotikus helyre, vigye el a gyerekeket Disney Worldbe. Kötögetheti az első pár zokniját, vagy találhat egy jobb munkát, vagy igazából bármilyen apróságot, amit mindig is ki akart próbálni. Ez az első lépés!