Professzionális technikák a sikeres és szilárd videó marketinghez!

Professzionális technikák a sikeres és szilárd videó marketinghez!

 

Nem számít, hogy milyen üzletágban tevékenykedik, segít, ha közvetlen kapcsolatot tud teremteni az ügyfeleivel. A videomarketing kiváló módja annak, hogy megismertesse vállalkozását, és egy az egyben beszéljen a potenciális ügyfelekkel. Ez a cikk néhány nagyon hasznos tippet ad Önnek, hogyan kezdjen hozzá a videomarketinghez.

Ha szolgáltatásokat kínál ügyfeleinek, akkor a legjobb módja annak, hogy képet adjon nekik arról, hogy mit csinál, ha készít egy videót, amely dokumentálja a szolgáltatás elvégzéséhez szükséges különböző lépéseket. Érdemes lenne, ha egy barátja kamerával követné Önt, amikor legközelebb ezt a szolgáltatást végzi egy ügyfél számára.

Ha kreatív villámcsapás éri, és remek ötlete támad egy videóhoz, filmezze le, amint lehet, ha van hozzá felszerelése. Igaz, akár professzionális felszerelés, akár személyzet beszerzése tűnhet a legjobb megoldásnak, de az ilyen megoldások időigényesek lehetnek. Ragadja meg az ötlet energiáját és lényegét, amíg friss. Még egy amatőr, hiteles videó is túlszárnyalhat valami szakértelemmel csiszoltat.

Ha egy terméket népszerűsít, a videomarketing segítségével megmutathatja a világnak, hogyan kell használni. A termék funkcióinak gyors bemutatása el fogja hitetni a fogyasztókkal a termék képességeit. A személyes tudatosság arról, hogyan működik egy termék, biztosan vásárlásra ösztönzi az egyéneket.

Annak ellenére, hogy egy vállalkozást próbál meg értékesíteni, érdemes egy kicsit személyesebbé tenni a videóküldést. Ez azt jelenti, hogy nyugodtan megoszthat személyes történeteket, amelyek segíthetnek a másokkal való kapcsolatteremtésben. Ügyeljen arra, hogy professzionális maradjon, mivel ha másképp viselkedik, azzal elveszítheti a felhasználókat.

A videomarketingben a közönség figyelmének megragadására nagyon kicsi a lehetőség. Az első 20 másodperc kulcsfontosságú. Az első néhány másodpercnek le kell kötnie és meg kell ragadnia a közönségét, hogy az egész videót tovább nézze.

Ne legyen túl bonyolult a videóiban. Ha sok szakkifejezést és iparágspecifikus nyelvezetet használ, untatni fogja nézőit. Készítse videóit a laikusok számára. Ha szaknyelvre van szükség, készítsen egy második videót, amely mélyebb betekintést nyújt a témába a haladóbb nézők számára.

Ne feltételezze, hogy sok pénzt kell költenie, amikor videót készít. Nincs szüksége profi felszerelésre; csak győződjön meg róla, hogy fókuszált, kiegyensúlyozott képet kap. Hosszú, bonyolult forgatókönyvre és nagy tapasztalatra sincs szükség. Egyszerűen csak viselkedjen természetesen, és beszéljen közvetlenül a kamera felé. És bizonyos esetekben még csak meg sem kell szerkesztenie a videóját, mielőtt közzéteszi. Egy diavetítés vagy egy PowerPoint is megteszi a hatását.

Hogy még több megtekintést gyűjtsön, ágyazza be videóját a weboldalába. A legtöbb ember, amikor a videomarketingre gondol, csak arra gondol, hogy videót tesz közzé a YouTube-on. Ehelyett inkább tegye fel a weboldalára, és tegyen egy linket a Facebook-falára, valamint tweeteljen az új videójáról a Twitteren.

Vonja be alkalmazottait és munkatársait a videomarketing-tevékenységébe. A videó szóvivőjének világosan kell beszélnie, megbízhatónak kell tűnnie, és nyugodtan kell a kamera előtt állnia. Több alkalmazott is alkalmas lehet a feladatra; használjon fel mindenkit, aki hajlandó rá.

Ha közvetlenül a kamerába néz és beszél a vállalkozásáról, az nagyon hasznos kommunikációs eszköz lehet a végeredmény szempontjából. Ha az emberek közvetlenül látják és hallják, hogy mivel foglalkozik, hajlamosabbak többet megtudni. Vegye fel a kamerát, és kezdje el a videós marketingkampányt még ma!