Zavarba ejtő az otthoni biztonság? Megvan a szükséges tudásunk.

Zavarba ejtő az otthoni biztonság? Megvan a szükséges tudásunk.

 

Otthonának biztosítása elengedhetetlen az Ön nyugalmához. Biztonságban érezheti magát, ha otthonának falai között tartózkodik. Akkor is kint lehet a világban, ha biztos lehet abban, hogy értékei védve vannak, amikor Ön nincs ott. Használja az ebben a cikkben bemutatott ötleteket, hogy lezárja a lelki békéjét.

Ha távol lesz otthonától, fontos, hogy az otthona úgy nézett ki, mintha lakott volna, amíg távol van. Néhány olcsó konnektor-időzítőbe való befektetéssel beállíthatja, hogy a lámpák előre meghatározott időpontokban kapcsoljanak be és ki. Ez segíthet azt az illúziót kelteni, hogy otthon van, és elriasztja a tolvajokat.

Telepíttessen érzékelőket az összes ablakára. Ez lehetővé teszi, hogy nyitva hagyja az ablakokat, amikor nincs otthon, valamint amikor alszik, anélkül, hogy aggódnia kellene amiatt, hogy egy betörő be tudna lopakodni. Ezek nagyon olcsók, és a helyi áruházban vagy barkácsáruházban megtalálhatók.

Soha ne hagyjon pótkulcsot a lábtörlő alatt vagy a lakás külső részén. Ez létfontosságú, mivel a betörők először itt fogják megnézni, hogy Ön elkövette-e ezt a hibát. A kulcsokat és zárkombinációkat mindig tartsa magánál, hogy otthona a lehető legmagasabb szintű védelmet élvezze.

Ha a biztonsági rendszer riasztója megszólal, és elriasztja a betörőt, téves riasztásért bírsággal sújthatják. Ha a rendőrség a biztonsági riasztás hatására kiküld valakit, hogy ellenőrizze az ingatlanát, de nincs ott betörő, az téves riasztásnak minősül.
Otthonának biztonságban tartásához rendkívül fontos taktika a zárak cseréje. Talán nem biztos benne, hogy kié volt a lakás Ön előtt, vagy talán egy régi lakótársának van kulcsa, és soha nem adta vissza. Ettől függetlenül a zárak cseréje garantálja a biztonságot. Nem kerül sokba, és általában egy napon belül meg tudnak jelenni.

Soha ne hagyjon pótkulcsot az otthonán kívül. Sok csaló ismeri azokat a helyeket, ahol az emberek kulcsokat hagynak. Remek hely a pótkulcs elhelyezésére a kutya nyakörvén.

Kerülje, hogy a nevét a postaládájára tegye. Bármilyen ostobaságnak is tűnik, ezzel muníciót ad a tolvajnak, hogy betörjön az otthonába. Könnyedén felhívhatják a telefonos segélyhívót az Ön nevével, hogy megtudják a telefonszámát. Ezután felhívhatják Önt, hogy megtudják, otthon van-e vagy sem.

Minden héten ellenőrizze füstérzékelőjének elemeit. Ha a füstérzékelője nincs bekapcsolva, nem fogja érzékelni a tűz füstjét, ami katasztrófához vezethet. Használjon minőségi elemeket, amelyek nagyon hosszú ideig tartanak a füst- és szén-monoxid-érzékelőiben.

Szerezzen be egy kutyát, amely segít őrizni a házat, amikor Ön nincs otthon. A kutyák nemcsak azt jelzik, hogy valaki a házban lehet otthon, hanem félelmet is kelthetnek a potenciális betolakodók szemében. Ne szereljen be kutyaajtókat, mivel a betolakodók ezeken keresztül bejuthatnak az otthonába.

Most, hogy elolvasta ezt a cikket, több új ötlete is lehet, hogyan védheti meg jobban otthonát. Ezt bölcsen teszi, hogy megvédje magát, szeretteit és mindent, ami az otthonában van. Még ha nem is történik semmi, legalább nyugodt lehet, hogy otthona biztonságban van.