Nézd meg, hogy min kellene dolgoznod a személyes fejlődéssel kapcsolatban

Nézd meg, hogy min kellene dolgoznod a személyes fejlődéssel kapcsolatban

 

A szükséges segítség megszerzése gyakran sokkal könnyebb, mint amilyennek látszik. Néha elég csak a megfelelő könyvet a megfelelő időben kézbe venni. Az önsegítésről rengeteg irodalom létezik, ami egy kicsit bonyolulttá teszi a dolgot. Ez a cikk néhány iránymutatást és tippet ad, amikor az önsegítésről van szó.

 

Legyen pozitív hozzáállásod. Ne feledd, hogy minden nézőpont kérdése, és ha minden reggel pozitív helyről indulsz, akkor ezt magaddal tudod vinni, és a dolgokat a megfelelő módon tudod keretbe foglalni. Hamarosan sokkal jobban fogod tudni kezelni a problémákat.

 

Ha van egy nagy, elérhetetlennek tűnő célod, bontsd le kisebb feladatokra. Egy hatalmas cél egyszerre történő felvállalása gyorsan nyomasztóvá válhat. Ehelyett bontsd a célt minél több apró, egyszerű feladatra. Ezután összpontosíts az egyes feladatok teljesítésére. Mielőtt észrevennéd, az összes kis erőfeszítésed összeadódik, és lehetővé teszi, hogy elérd a nagyobb célodat.

 

Ébredj rá a valódi személyiségedre. Ezt könnyebb mondani, mint megtenni, különösen akkor, amikor a barátok, a család és a jelentős személyek attól függnek, hogy azok vagyunk-e, akiknek gondolnak, vagy akiknek szükségük van ránk. Nézz túl az általad prezentált "te"-n, és találd meg a mélyebb, valódi lelkedet, amely a szellemedben él. Törekedj arra, hogy ennek a léleknek új részeit hozd be a mindennapi életed valóságába, minden nap.

 

Ha időt szánsz magadra, amikor igazán szükséged van rá, jobban fogod tudni kezelni az életet. Az állandó túlterheltség és stressz nem csak az elmédre és a testedre gyakorol pusztítást, hanem egy irányíthatatlan körforgásban tart. A helyzetek feletti kontroll lehetővé teszi, hogy jobb döntéseket hozzon ma, ami jobban felkészíti a holnapra. Legyen az egy szunyókálás, egy séta a parkban vagy egyenesen nyaralás, ha időt szánsz magadra, az azt jelenti, hogy törődsz magaddal.

 

Próbáld meg mindennap egy kicsit növelni az intelligenciádat. Legyél nyitott arra, hogy írj, olvass, tanulj vagy hallj valami teljesen újat és mást. A látóköröd szélesítésével új emberekkel találkozhatsz és beszélgethetsz olyan dolgokról, amelyekről egyébként nem is tudnál. Ezt a tudást arra is felhasználhatod, hogy új hobbikat, tevékenységeket vagy akár egy új karrierutat találj, amire eddig talán nem is gondoltál.

 

Próbáld meg megtanulni, hogyan kell helyesen lélegezni. Képesnek kell lenned arra, hogy a légzésedre koncentrálj, különösen, ha stresszes vagy fájdalmas vagy. Amikor a dolgok intenzívvé válnak, próbáld meg elkerülni a gyors lélegzetvételeket, amitől megszédülsz és el akarsz ájulni. Ehelyett próbálj meg lassabban és mélyebben lélegezni. Így sokkal inkább uralni tudod a szorongásodat és a fájdalmat, hogy ne rontsd tovább a helyzetet.

 

Készíts listákat és még több listát! A listák megkönnyítik a cselekvést. Felszabadítják az időnket az éppen aktuális fontosabb dolgokra. Utazol? Már most készítened kell egy listát arról, hogy mit kell magaddal vinned. Prezentációt tartasz a munkahelyeden? Legyen kéznél egy lista arról, hogy milyen kijelzőkre van szükséged.

 

Fontos, hogy bókoljunk másoknak. Ha kedvesen bánsz másokkal, nagyobb valószínűséggel fogsz magaddal is kedvesen bánni.

 

A személyes fejlődés kulcsa a prioritások meghatározása és egy játékterv kidolgozása. A prioritások felállítása lehetővé teszi, hogy a fontos dolgokra összpontosítson, és kiküszöböli az olyan dolgokra elvesztegetett időt, amelyek nem elengedhetetlenek a céljai eléréséhez. Ha van egy játékterved, az csökkenti a stresszt, és segít abban, hogy a nagy célok könnyebben kezelhetőek legyenek.

 

A legjobb, ha kerüljük az aszpartámmal készült ételeket és italokat, amely egy mesterséges édesítőszer, és gyakran megtalálható a diétás italokban. Ez megakadályozhatja a szerotonin képződését, és depressziót, álmatlanságot és fejfájást is okozhat. Különösen hajlamosabb rá az, akinek már eleve problémái vannak a szerotonin kialakulásával.

 

Az egyik legkönnyebb és legnehezebb lépés az életben való segítségnyújtásban az, hogy megtaláljuk a szenvedélyünket. Sokan olyan munkakörben töltik az életüket, amely nem nyújt számukra kiteljesedést. Az életben való kiteljesedés és a munkánk együtt jár, mert ha boldogságot, büszkeséget és érzelmi jutalmat merítünk abból, amit szeretünk, az meg is látszik.

 

Ne hagyatkozzunk pusztán a memóriánkra a tudás megszerzésében, fektessünk be a dolgok teljes megértésébe. Az élethez és a tanuláshoz nem csak a "hogyan" és a "mit" megértésének céljával kell közelítened, hanem a "miért" megértésével is. Amikor elkezded felfogni, hogy miért történt valami, a tudás egy olyan rétegét nyitod meg, amelyet sokan figyelmen kívül hagynak.

 

Az álmodat alakítsd át olyan vágyaddá, amit meg kell szerezned. Az álmok valóra válnak, ha elég keményen dolgozunk érte. Hajlamosabbak vagyunk keményen dolgozni valamiért, amire vágyunk, mert tudjuk, hogy az valóban meg fog valósulni. Ha a céljainkról álomként gondolkodunk, soha nem tekintjük őket valóságnak.

 

Amikor a személyes fejlődésen dolgozunk, mindig az a legjobb, ha a nagy feladatokat kisebb lépésekre bontjuk. Amikor egy nagy feladatot kell elvégeznünk, lehet, hogy lehetetlennek tűnik, hogy teljesítsük. Ettől kevésbé lehetsz motivált, hogy valóban elvégezd a feladatot. Ha a nagy feladatot kisebb lépésekre bontod, a célod elérhetőbbnek fog tűnni.